GROEIPLAN
Educatie voor kinderopvang

Over Merel van der Woude

Ruim 20 jaar geleden ben ik als pedagogisch medewerker begonnen in de kinderopvang. Op het kinderdagverblijf kon ik mijn liefde voor het jonge kind helemaal kwijt. Wat heb ik veel mogen leren van mijn collega's, van de ouders én vooral van de kinderen zelf! 

Naarmate mijn twee dochters ouder werden kreeg ik de behoefte om mijzelf verder te ontwikkelen, in het belang van het jonge kind in de kinderopvang.  Ik voelde aan alles: het is tijd voor een volgende stap!  In 2016 kreeg ik binnen mijn organisatie de ruimte om door te groeien naar de functie van pedagogisch coach en trainer. Vanuit die positie heb ik heel veel mogen leren en ervaring kunnen opdoen. Oók buiten de kaders van mijn functie. Lekker pionieren en creëren, in samenwerking met andere professionals; helemaal mijn ding! 

Mijn kracht ligt in het zien, ontwikkelen en overdragen van praktische en werkbare manieren om het werken met jonge kinderen leuker, beter en eenvoudiger te maken. Gelukkig zijn er al heel veel praktische tools beschikbaar om de pedagogisch-educatieve kwaliteit te versterken. Maar vaak is maatwerk nodig. Dat vraagt om een frisse blik, mogelijkheden verkennen, de puntjes met elkaar verbinden, praktisch uitvoerbaar maken. Soms out-of-the-box, altijd met humor, binnen de lijntjes van de mogelijkheden, in belang van het kind en de medewerker. Dan ben ik op mijn best!

  • baby zandbak
  • Puk programma_1
  • bellenblaas"Bedankt Merel, wij hadden het er hier vanmorgen nog over hoe enorm je ons gisterenavond geïnspireerd hebt 💛We zijn er écht van onder de indruk en hebben heel erg veel zin, hetgeen je met ons gedeeld hebt, in praktijk te gaan brengen en daarvoor ook wat nieuwe materialen aan te gaan schaffen op korte termijn!"

Anonieme deelnemer over 'Werken met boeken 0-2 jaar'

"Merel geeft je het gevoel dat er niets gek is en dat alles bespreekbaar is. Geeft een goede uitleg van de informatie van de cursus, doet dit op een prettige manier waardoor het geen taaie stof is maar spreekt aan en is herkenbaar."

Arianne - deelnemer Werken met baby's, Kinderopvang de Loeiende Koe

"Ik sta elke keer weer versteld van jouw vindingrijkheid op het moment dat er een kink in de kabel komt."

Anoniem, trainer en coach 

"Merel heeft veel praktijkervaring als pedagogisch medewerker én als pedagogisch coach in de kinderopvang. Daardoor kent ze de praktijk goed en weet waarover ze praat. Merel staat voor pedagogische kwaliteit en geeft medewerkers een volle pedagogische rugzak mee voor in de praktijk."

Marijke - pedagogisch coach en trainer, Stichting Kinderopvang Purmerend


Werkervaring bij Groeiplan

Werkervaring bij Groeiplan

Training en bijscholing Uk & Puk

Babyscholing Werken met baby's

Bijscholing voor babygroepen: Babysignalen, Babyactiviteiten

Studiedagen de Bibliotheek: Coachingsvaardigheden, Gesprekstechnieken

Supervisor Baby's in de kinderopvang: Nakijken van praktijkopdrachten bij de babyscholing van E-school Kinderopvang

Gastdocent ROC: Keuzedelen Ontwikkelingsgericht werken in de VVE & Werken met baby's

Intervisie: Bijeenkomsten voor pedagogisch coaches vanuit verschillende organisaties

Online bijeenkomsten: Werken met boeken 0-2 jaar, Babysignalen, VE (bij)scholing

Stichting Lezen: Trainer Leesconsulent Boekstart

Tekstschrijver voor de online module Leesplezier met de baby en dreumes

Opdrachtgevers: ROC midden-Nederland, Stichting Lezen, Kinderopvang-online, JMU trainingen, Kameleon 100, SKOP, SKO, Kids Kinderopvang, Agrarische kinderopvang de Loeiende Koe, Bibliotheek Kennemerwaard, E-school Kinderopvang, Kiem, PSZ Pinkeltje

Werkervaring vóór Groeiplan

Werkervaring vóór Groeiplan

Boekstart Leesconsulent, Voor het programma Boekstart in de kinderopvang, trainingen Interactief voorlezen voor pm'ers, bij Bibliotheek Kennemerwaard

Pedagogisch coach en trainer bij SKOP: Coaching van pm'ers, training VVE Uk & Puk, training Werken met baby's, workshop Triple P, workshop Professioneel communiceren met ouders, VVE regisseur, ontwikkelen van een nieuw kindvolgsysyeem voor de peuteropvang, opzetten van de SKOP Academy i.s.m. HR.

Pedagogisch medewerker KDV: Op een verticale groep, bij SKOP

Assistent leidinggevende: Bij SKOP

Opleidingen

Opleidingen

Train-de-trainer Ruimte voor baby's - Werkend Leren

Pedagogisch coach/beleidsmedewerker - Kanskwadraat

Video Interactie Begeleiding - AIT

Train-de-trainer Werken met baby's - NJI

Train-de-trainer VVE Uk & Puk - CED groep

Triple P: positief opvoeden - niveau 3, Triple P Nederland

Leiderschap en coaching - HBO traject, NTI

Inleiding in de psychologie - HBO traject, NTI

Sociaal Pedagogisch Werk - niveau 4, Damland college